Perníčky

Novinka

Recept na vánoční perníčky co zvládnou vaše děti sami!

Aby vaše pečení bylo co nejhladší, přidávám pár vysvětlivek k receptu. Na pečení se mi velmi osvědčily odměrky na hrnky a lžíce. Pokud je nemáte, nezoufejte a místo odměrky hrnku použijte jakýkoliv hrníček o objemu 250 ml a odměrky půl hrnku jakýkoliv hrníček o objemu 125 ml. Odměrka lžíce odpovídá vrchovaté polévkové lžíci a odměrka lžičk y odpo vídá vr chovaté čajo vé lžičce. Když budete rozpouštět máslo s medem, ujistěte se, že směs není příliš horká, než ji budete dávat do těsta. Měli byste být schopní ponořit do směsi prst, aniž by to pálilo (měla by mít maximálně teplotu těla). Vajíčka doporučuji vytáhnout předem, aby měly pokojovou teplotu. Každá trouba peče jinak, takže dobu pečení libovolně upravte dle té vaší a dle velikos perníčků. Já perníčky vytahuji ve chvíli, kdy jsou ještě měkk é – při chladnutí po vrch ztvrdne, ale v evnitř zůstanou vláčné.

Recept je s vazbou zalaminovaný formát A5.  

499,00 Kč